Πορνό και αληθινή ζωή

Το πορνό στη ζωή μας
Το πορνό στη ζωή μας

Ή αλλιώς: 10 +1  λόγοι για τους οποίους δε θα κάνεις ποτέ σεξ σαν πορνό σταρ. Είναι πέρα για πέρα αλήθεια και το ξέρουν όλοι (ελπίζω δηλαδή). Εάν υπάρχουν κάποιοι που δεν το ξέρουν ή δεν το καταλαβαίνουν μάλλον πρέπει να σταματήσουν να παρακολουθούν πορνό. Τόσο απλά.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα γράφονται για το συγκεκριμένο θέμα. Είναι της μόδας; Πουλάει; Ή πρόκειται για την ανάγκη κάποιων να πουν επιτέλους την αλήθεια και να «ηρεμήσουν» τους αναγνώστες τους; Μπορεί να ισχύουν όλα τα παραπάνω, μερικά απ’ αυτά ή και τίποτε απ’ όλα αυτά. Το σημαντικό είναι ότι  όλοι οι συγγραφείς και αρθρογράφοι καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: το πορνό σχεδόν ουδεμία σχέση δεν έχει με την ερωτική πράξη που κάνει ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος με τον/την σύντροφο του κάποια Παρασκευή βράδυ σπίτι του. Ακόμη και οι συγγραφείς που επιχείρησαν να γράψουν άρθρα και βιβλία με τίτλους όπως «Κάντε έρωτα σαν πορνό σταρ» ή «Δείτε τη σεξουαλική ζωή σας σαν ταινία πορνό», γρήγορα διευκρίνισαν ότι δίνανε απλά οδηγίες για την πιθανή ανανέωση και καλυτέρευση της ερωτικής ζωής των ζευγαριών. Δεν μπορούσαν να υποσχεθούν θαύματα και σίγουρα δεν είχαν σκοπό να παρακινήσουν τους αναγνώστες τους να πιστέψουν ότι όσα βλέπουν να συμβαίνουν σε ταινίες- σεξ μπορούν να συμβούν και στην καθημερινότητα μας.

Και όχι, δεν γενικεύω, ούτε θέλω να κρύψω την αλήθεια. Ο ερωτικός κινηματογράφος προφανώς και δείχνει αληθινές εικόνες και καθρεφτίζει γνήσιες στιγμές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Γι’ αυτό υπάρχει και γι’ αυτό είναι τόσο επιτυχημένος εδώ και αιώνες. Κανένας δεν μπορεί να τον παύσει και δεν υπάρχει και λόγος άλλωστε, καθώς αποτελεί ένα καταπληκτικό εργαλείο ερωτισμού, αυξάνει την ερωτική διέγερση των θεατών και το πιο βασικό: προσφέρει ηδονή. Οτιδήποτε προσφέρει ηδονή, χωρίς σοβαρές συνέπειες, καλώς κάνει και υπάρχει καθώς η ικανοποίηση των αναγκών μας σχετίζεται άμεσα με την καλή λειτουργία των ενστίκτων μας.

Τι γίνεται όμως όταν οι ταινίες πορνό από καλό ερωτικό εργαλείο καταλήγουν να γίνουν εφιάλτης και εμμονή; Τι γίνεται όταν διαστρεβλώνουν τις απόψεις μας και τα κριτήρια μας για το σεξ, την εμφάνιση μας, τον σύντροφο μας και εντέλει την ίδια την απόλαυση; Μήπως τότε ο ερωτικός κινηματογράφος πρέπει να μπαίνει κάτω από διαφορετικό πρίσμα και ν’ αναλύεται με ψυχρή λογική προκειμένου να λυθούν κάποιες παρεξηγήσεις και κάποιες παρανοήσεις;

Για όποιον δεν μπορεί να φανταστεί ακόμα το πόσο προβληματική μπορεί να κάνει την ερωτική μας ζωή η συνεχής ενασχόληση με το πορνό, του προτείνω να δει το επεισόδιο της σειράς “Sex & the city” (season 2, επεισόδιο 6) στο οποίο μία εκ των πρωταγωνιστριών ξεκινάει μια ερωτική σχέση μ’ έναν άντρα κυριολεκτικά «άρρωστο» με το πορνό. Η ύπαρξη του πορνό στην αρχή της σχέσης φαντάζει διασκεδαστική και περιπετειώδης, στην πορεία γίνεται ενοχλητική και στο τέλος καταλύει την ίδια τη σχέση αφού η εντύπωση του άντρα ότι η ζωή μπορεί ν’ ακολουθεί την ερωτική ταινία είναι πιο ισχυρή ακόμη και από την πραγματική, καθεαυτή απόλαυση της σχέσης.

Κι έτσι φτάνω στην λίστα που εξ αρχής προανήγγειλα. Θα καταγράψω έντεκα λόγους για τους οποίους πιστεύω ότι ο μέσος άνθρωπος δε θα κάνει – και δεν χρειάζεται να κάνει – σεξ σαν πορνό σταρ. Ή αν προτιμάτε, θα μιλήσω για τα ψέματα της βιομηχανίας πορνό τα οποία επαναλήφθηκαν τόσες φορές σε ταινίες κάνοντας πολλούς να πιστέψουν ότι μια ερωτική σκηνή μπορεί να μεταφερθεί εντελώς αυτούσια και στην πραγματικότητα, να γίνει δηλαδή η ίδια η ερωτική μας πράξη.

Μύθοι για το σεξ κατευθείαν φτιαγμένοι από τη βιομηχανία πορνό

 1.   Το μέγεθος του αντρικού μορίου και του γυναικείου στήθους πρέπει να είναι τεράστιο για να υπάρξει καλό σεξ: Αλίμονο αν άνθρωποι με διαφορετικούς χαρακτήρες/ πρόσωπα/ μυαλό/συναισθήματα έπρεπε να έχουν ίδιο μέγεθος και σχήμα ερωτογενών ζωνών. Το σεξ είναι για όλους και το σεξ είναι καλό μόνο όταν διαθέτει ποικιλία!
 2.     Αν το άτομο με το οποίο κάνεις σεξ δεν είναι πανέμορφο τότε το σεξ δε θα είναι καλό: Η αιτιολόγηση εδώ είναι πάνω-κάτω η ίδια με αυτή του προηγούμενου μύθου. Συν ότι όλο και περισσότερο ακούγεται από ανθρώπους με ιδιαίτερα έντονη σεξουαλική ζωή ότι το καλύτερο σεξ της ζωής τους το έκαναν με άτομα πολύ μέτριας εμφάνισης. Κάτι τέτοιο πιθανότατα να συμβαίνει γιατί αυτοί και αυτές που γνωρίζουν ότι διαθέτουν μια καλή εμφάνιση, θεωρούν δεδομένο ότι θα τους φλερτάρουν κι έτσι στο σεξ συνήθως δε θεωρούν απαραίτητο να προσπαθήσουν για κάτι παραπάνω. Και μόνο που «επιτρέπουν» σε κάποιον να τους έχει ερωτικά, φτάνει.
 3.    Όλοι και όλες είναι πρόθυμοι/ες για σεξ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας σε οποιοδήποτε μέρος: Κι εσείς οι ίδιοι που διαβάζετε το άρθρο, ξέρετε πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Εκτός κι αν ο άλλος είναι σεξομανής και χρειάζεται άλλου είδους βοήθεια.
 4.     Ο γυναικείος οργασμός είναι τρομερά εύκολος, γρήγορος και κυρίως συχνός: Οι γυναίκες ήδη ξέρουν την αλήθεια, καιρός να την μάθουν και αρκετοί άντρες. Ο γυναικείος οργασμός δεν είναι δύσκολος, αλλά είναι σίγουρα πιο πολύπλοκος. Μην περιμένετε ότι επειδή βρίσκεστε «μέσα» σε μια γυναίκα, αυτό και μόνο φτάνει για να έρθει σε οργασμό. Καλός ο ερεθισμός του γυναικείου κόλπου αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι μόνο 1 στις 10 γυναίκες μπορεί να έχει συχνά κολπικό οργασμό. Οι υπόλοιπες 9 θα φτάσουν στην έκσταση διαφορετικά.  Τι μπορείτε να κάνετε; Να βρείτε το μαγικό κουμπάκι της ερωμένης σας, γνωστό και ως «κουμπί του παραδείσου» (μαντέψτε γιατί!) και ξεκινήστε να το χαϊδεύετε απαλά, μέχρι να σας ζητήσει η παρτενέρ σας να πάτε πιο γρήγορα. Με λίγη εξάσκηση θα καταλάβετε τι θαύματα μπορούν να γίνουν με αυτό το μικρό ερωτικό όργανο που πολλές φορές συμπεριφέρεται ακριβώς όπως ένα μικρό ερεθισμένο πέος (με τη διαφορά ότι έχει τους διπλάσιους νευρώνες από ένα αντρικό πέος!)
 5.    Όλοι είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν τα πάντα: Παρόμοιος μύθος με τον 3. Τόσοι πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι, τόσα πολλά διαφορετικά γούστα και νοοτροπίες. Αλίμονο αν όλοι μπορούσαν και ήθελαν να κάνουν τα ίδια πράγματα στο σεξ! Μόνο ενδιαφέρον δεν ακούγεται αυτό. Αλλά αν είστε από αυτούς που πάντα ψάχνουν το νέο, επόμενο ιδανικό σεξ, καλύτερα μάθετε και να ρωτάτε για το τι θέλει και αντέχει και ο άλλος.
 6.      Ποτέ δεν χρειάζεται χρόνος, συζήτηση, σωστή ατμόσφαιρα ή προκαταρκτικά για να κάνεις σεξ: Αυτό δεν ισχύει ούτε καν για τους άντρες (για τις γυναίκες δε το συζητάμε). Ναι, θα υπάρξουν φορές που το σεξ θα είναι αυθόρμητο, γρήγορο και έντονο, αλλά αυτές οι φορές δεν είναι ο κανόνας. Το σεξ θέλει πάντα προϋποθέσεις, οπότε αποδεχτείτε και μάθετε να απολαμβάνετε, περιμένοντας. Η αναμονή μόνο καλύτερο σεξ προσφέρει.
 7.     Η διάρκεια του σεξ είναι ατελείωτη: Στους ανθρώπους και στα ρομπότ. Ή μάλλον όχι. Και τα ρομπότ κάποια στιγμή χαλάνε.
 8.    Κανένας δε χρησιμοποιεί ποτέ προφύλαξη ή αντισύλληψη ακόμη κι αν κάνει σεξ μ’ ένα άτομο που δε γνωρίζει: Εδώ ούτε αστεία, ούτε δικαιολογίες χωράνε. Είναι τόσες σοβαρές οι συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από μια παρορμητική και άλογη πράξη που καλύτερα να μην το επιχειρήσετε ποτέ. Αν είναι να μετανιώνετε για καιρό, καλύτερα μην κάνετε καθόλου σεξ. Κι αν αυτό δεν το καταλαβαίνει κάποιος, τότε απομακρυνθείτε. Είναι το λιγότερο επικίνδυνος – όχι το ερωτικό, ελεύθερο σεξ δεν υπάρχει. «Πέθανε» τη δεκαετία του ’80 και καλύτερα να μην ξανά «γεννηθεί» αν ο κόσμος μας παραμείνει έτσι.
 9. Όλες οι στάσεις είναι εφικτές από όλους τους εραστές: Παρόμοιος μύθος με τον 3 και τον 5. Όχι, όλοι δε μπορούν να τα κάνουν όλα κι αυτό έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες: σωματική διάπλαση, προσωπικό γούστο, διάθεση, συναισθηματική και ερωτική κατάσταση. Στο σεξ καλό θα ήταν να μην υπάρχουν δεδομένα. Εξάλλου το μόνο συναρπαστικό σεξ που ξέρω εγώ είναι αυτό που δεν ξέρεις ακριβώς τι να περιμένεις.  (Και όχι, δεν είναι «κακός» εραστής αυτός που ξέρει να λέει όχι ή εκφράζει τις επιθυμίες του ξεκάθαρα).
 10.   Όλοι αναστενάζουν συνέχεια και η ηδονή συνεχώς κλιμακώνεται: Αν ήταν έτσι οι φωνητικές μας χορδές θα ‘πρεπε να ‘χουν σπάσει και οι λαιμοί μας θα ‘πρεπε να είναι συνεχώς κλειστοί. Μη μου πείτε ότι δεν έχει τύχει ποτέ μετά από έντονο και συνεχόμενο βογγητό να έχετε βραχνιάσει! Ψεύτες!
 11.   Το σεξ πάντα είναι άγριο, βίαιο και ο ένας από τους δύο υποτάσσεται στη θέληση του άλλου: Πέρα από τις συνειδητές BDSM σχέσεις που οι ρόλοι υποτίθεται ότι είναι καθορισμένοι και ξεκάθαροι από την αρχή, σε όλες τις υπόλοιπες σχέσεις τα πράγματα είναι λίγο πιο συγκεχυμένα και περίπλοκα. Ο χαρακτήρας, το φύλο ή ακόμη και οι προηγούμενες σεξουαλικές εμπειρίες ενός ατόμου δεν αποτελούν αρκετά στοιχεία για να το κατηγοριοποιήσουμε σε μια συγκεκριμένη «κατηγορία» («παθητικός», «ενεργητικός», «υποτακτικός», «κυριαρχικός» κ.ο.κ.). Πριν προβούμε σε οποιαδήποτε πέρα από τα συνηθισμένα σεξουαλική ενέργεια πάνω στον άλλον, καλό είναι να ξέρουμε ότι ο άλλος την επιθυμεί και τη δέχεται. Διαφορετικά είναι πολύ πιθανό το σεξ να λάβει τέλος πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι περιμέναμε κι εμείς να βρεθούμε αναγκαστικά μακριά από το κρεβάτι. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s