Τι γνωρίζουν ήδη οι αληθινοί μαχητές της ζωής

Μπράβο, κέρδισες μια μάχη!
Μπράβο, κέρδισες μια μάχη!

Αφιερωμένο σ’ όσους ένιωσαν να χάνουν μια μάχη αλλά θέλουν να κερδίσουν πολλές από τις επόμενες!

Ένας αληθινός μαχητής της ζωής γνωρίζει ήδη ότι:

«Ο σωστός δρόμος είναι ο ανήφορος» Νίκος Καζαντζάκης

Κανένας δεν είπε ότι η ζωή είναι εύκολη. Αν ποτέ ακούσαμε από κάποιον να λέει κάτι τέτοιο, τότε αυτός ο κάποιος είπε ψέματα (ή χρόνια αργότερα κατέστρεψε τη ζωή του γιατί δεν άντεχε να τη βιώνει τόσο εύκολα!). Η ζωή πάντα ζητά να βάλουμε τα δυνατά μας και μόνο μετά από πολλή δική μας προσπάθεια μας δίνει τα «δώρα» της. Αυτά τα δώρα είναι οι καρποί του αγώνα μας, η επιβεβαίωση ότι όχι, οι πράξεις μας δεν πάνε χαμένες.

«Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι συνεχίζουν» Τζων Κέννεντυ

Ένα εμπόδιο δεν είναι δυνατόν να σταματήσει τη διαρκή μας μάχη να πετύχουμε όσα θέλουμε κι ονειρευόμαστε. Μπορεί να μας καθυστερήσει, να μας απογοητεύσει, να μας φοβίσει, να μας αποπροσανατολίσει. Ποτέ όμως να μας σταματήσει. Ο εαυτός μας είναι πάντα εδώ κι έχει ανάγκες. Ζητά να γίνει ευτυχισμένος. Ζητά ν’ ακολουθεί κάποιο νόημα.

«Η αντιξοότητα δημιουργεί ανθρώπους και η ευημερία δημιουργεί τέρατα» Βίκτορας Ουγκώ

Ποτέ μην αμφιβάλλετε ότι οι πιο υπέροχοι άνθρωποι γύρω σας είναι αυτοί που βγήκαν νικητές μέσα από τις δυσκολίες. Σπάνια πραγματικά καλοί άνθρωποι δεν πέρασαν δυσκολίες αφού τα προβλήματα είναι που γεννάνε ανθρώπους δυνατούς, γενναίους, με όμορφο βλέμμα.

Προσπαθήστε να ομορφύνετε μέσα από τις δυσκολίες σας. Μη γίνετε απ’ αυτούς που σκληραίνουν και γίνονται απάνθρωποι μετά από μια συμφορά. Γίνετε απ’ αυτούς που χάνουν κάτι κι έπειτα ξεκινούν ν’ αγαπούν και να βοηθούν όλο τον κόσμο.

«Η σκοτεινότερη ώρα είναι πριν την αυγή» Thomas Fuller

Μην ξεχνάτε ότι τίποτα δεν κρατά για πάντα. Ούτε τα ευχάριστα, ούτε τα δυσάρεστα. Αφήστε τη ζωή να κάνει τους κύκλους της. Γελάστε και χοροπηδήστε από ευτυχία. Κλάψτε δυνατά και μάθετε να καταπίνετε τα δάκρυα σας. Αύριο όλα θα ‘ναι πάλι αλλιώτικα.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s