Τα πλεονεκτήματα του να ταξιδεύεις

20150509_161504Το γεγονός ότι ταξιδεύω όσο περισσότερο μπορώ στη ζωή μου με κάνει συχνά ν’ αναρωτιέμαι τι μου αρέσει περισσότερο όταν είμαι στο δρόμο και κατευθύνομαι προς διαφορετικά μέρη τα οποία επιθυμώ διακαώς ν’ ανακαλύψω. Απ’ την εμπειρία μου και με λίγη βοήθεια από κάποια δημοφιλή άρθρα σας δίνω σήμερα τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνει κάποιος όταν ταξιδεύει σε άγνωστα μέρη.

Γιατί πρέπει να φροντίσεις να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήμα για ταξίδια;

 • Αποτελέσματα πλήθους επιστημονικών μελετών υποστηρίζουν πως όταν ταξιδεύεις συχνά ζεις περισσότερο και βελτιώνεις τη σωματική και ψυχική σου υγεία.

 • Ταξιδεύοντας οι άνθρωποι καταλαβαίνουμε καλύτερα τους εαυτούς μας: Μαθαίνουμε πόση δύναμη έχουμε. Ποιες είναι οι δυνατότητες και ποιες οι αδυναμίες μας. Με αυτό τον τρόπο αυξάνουμε την αυτοπεποίθηση μας.

 • Το γεγονός πως ξεκουράζεσαι μακριά απ’ οτιδήποτε σε στρεσάρει, μπορεί να σου δώσει μεγαλύτερη παραγωγικότητα και δημιουργικότητα στην καθημερινότητα σου.20150524_121508

 • Εφόσον δεν βιώνεις τη συνηθισμένη σου ρουτίνα όταν ταξιδεύεις, έχεις την ευκαιρία να “ξεχάσεις” ό,τι ήξερες ή θεωρούσες δεδομένο. Το να ταξιδεύεις σημαίνει να ψάχνεις για εμπειρίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή: Γνώρισε νέους ανθρώπους, δοκίμασε ασυνήθιστες γεύσεις, άκουσε διαφορετικές ιστορίες, εκτίμησε διαφορετικά πράγματα.

 • Με το να ταξιδεύεις έχεις μια μοναδική ευκαιρία να περάσεις ποιοτικό χρόνο και να ζήσεις απολύτως διαφορετικού τύπου εμπειρίες με τους ανθρώπους που αγαπάς (σύντροφο, παιδιά, γονείς, φίλους κλπ.).

 • Οι αναμνήσεις απ’ τα ταξίδια σου διαρκούν μια ζωή και αυτού του είδους οι αναμνήσεις κοστίζουν περισσότερο κι από μια ολόκληρη περιουσία!

Αντί επιλόγου:

Ναι, γνωρίζω τις δυο μεγάλες δικαιολογίες για να μην ταξιδέψει κάποιος: τα χρήματα και ο χρόνος. Πίστεψε με όμως, κάποια στιγμή θα συμβεί να έχεις κι απ’ τα δύο (έστω και σε μικρές ποσότητες), οπότε τότε θα πρέπει να σταματήσεις να βρίσκεις δικαιολογίες προκειμένου να παραμείνεις εκεί που είσαι. Σε παρακαλώ, ταξίδεψε! Η ζωή είναι πολύ μικρή και αν τη θέλεις κάπως όμορφη κι ενδιαφέρουσα, προγραμμάτισε τώρα το επόμενο ταξίδι σου! Ακόμη και κάπου κοντά, ακόμη και για δυο μέρες!

20150509_172851

Πηγές – Διαβάστε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα του να ταξιδεύεις:

Rith, C. 7 great benefits of taking a vacation, and how to do it. Retrieved from: http://www.lifeclever.com/7-great-benefits-of-taking-a-vacation-and-how-to-do-it/

– Bernier, T. The benefits of traveling. Retrieved from: http://www.ineedmotivation.com/blog/2008/06/the-benefits-of-traveling/

– The Standard Life Assurance Company of Canada. The benefits of vacation. Retrieved from: https://www.standardlife.ca/wellness/en/lifestyle/vacation.html

Μπορείτε να βρείτε το άρθρο και στο honeynews.gr

Advertisements

3 thoughts on “Τα πλεονεκτήματα του να ταξιδεύεις

 1. Συμφωνώ απόλυτα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο απ’ το να γνωρίζεις νέα μέρη, γεύσεις, ανθρώπους, κουλτούρες. Ακόμα και πιο κοντά, έστω και για λίγο!

 2. Ωραίο άρθρο. Κι ένα βιβλίο μια ταινία ένα ποίημα είναι ταξίδι, αλλά το ταξίδι σε άγνωστους τόπους είναι και βιβλίο και ποίημα και ταινία μαζί, και εγώ πιάνω τον εαυτό μου να λέει: η χρονιά που πήγα στο τάδε μέρος ή η χρονιά που βρέθηκα στο δείνα, άρα μετράμε τα χρόνια με τα ταξίδια ή αλλιώς τα ταξίδια γεμίζουν τα χρόνια μας.

  Σπύρος,
  Ιστορία του Ανθρώπου

  • Όπως τα λες είναι Σπύρο. Ο άνθρωπος ταξιδεύει με πολλούς τρόπους αλλά το ταξίδι σαν εμπειρία μας δίνει μεγάλη πληρότητα (έστω και παροδική). Νομίζω πως η Σιμόν ντε Μποβουάρ είχε πει πως όταν ταξιδεύεις ζεις σε δυο μέρες, όσα θα ζούσες κανονικά σ’ ένα μήνα. Έτσι το ‘χω κι εγώ πάντα στο μυαλό μου. Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν ζουν πολλές ζωές σε μία!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s